top of page
Keramische bloemenvaas

Er is geen verandering van duisternis naar licht,

van stilstand naar beweging, zonder emotie.

- Carl Jung - 

Jungiaans Therapie

Therapie wordt onder andere ingezet bij persoonlijke vraagstukken, onverwerkte (traumatische) gebeurtenissen, lichamelijke klachten of belemmerende patronen en overtuigingen. Jungiaans therapie richt zich op de oorsprong van de klacht. Beeldend gezegd; de splinter wordt eruit gehaald, in plaats van het toedekken met een pleister.

 

Ieder mens is uniek en volgt zijn/haar eigen pad, maar om inzicht en heling te krijgen op diepere lagen duurt gemiddeld langer dan coaching. Bij Jungiaanse therapie volgt men vaak gemiddeld 25 tot 27 sessies (dit kan verspreid zijn).

Jungiaans Therapie valt onder de Complementaire Geneeswijze. Het wordt vergoed bij een aanvullende verzekering. Er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Een sessie duurt 1 (of 1,5) uur en het tarief bedraagt € 95,- per uur (btw vrij).

NICKY KEIJZER SHOOT-43.jpg
Dry Plants_edited.jpg

Traject 'Bewustwording'

Dit traject is geschikt voor jou als je op zoek bent naar bewustwording. Bewustwording zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in jezelf, in situaties en gebeurtenissen maar ook inzicht in wat je projecteert op een ander, wanneer je getriggerd wordt en welk talent je kunt ontwikkelen.  

Het werkt bevrijdend wanneer je inzichtelijk heb waar patronen zijn ontstaan, welke overtuigingen je hebt, maar je niet meer dienen. Hoe het mannelijke en vrouwelijke in je werkt. Bewustwording zorgt ervoor dat je meer zicht krijgt op je Natuurlijke zelf. Zodat je projecties, emoties en overtuigingen tijdig kunt herkennen, ermee in contact kunt komen en vanuit een innerlijke authenticiteit eigen keuzes kunt maken, in verbinding kunt zijn en je eigen richting kunt bepalen. 

Inhoud:

 • 8 sessies a 1,5 uur (12 uur)

 • Online Jungiaans Persoonlijkheidsprofiel (incl. rapportage)

 • Opdrachten

€ 1.700,- (btw vrij)

Schrijven met hand
Branch in a Glass Jar_edited
Boeken lezen
Kop koffie
Lege pagina

Jungiaans Coachtraject 'Ontwikkeling'

Het Jungiaans gedachtengoed staat bekend om het schaduwwerk. In de schaduwdelen zitten delen van jezelf die je liever niet ziet. Die je wegdrukt of negeert. Maar in de schaduw zitten ook de talenten en kwaliteiten. Die daarmee ook geen ruimte krijgen om te ontwikkelen.

Via dit traject krijg je zicht op jezelf. Wat zijn je drijfveren, valkuilen en talenten. Hoe kun je de schaduwdelen herkennen in jouw functioneren en deze duurzaam transformeren in een kracht en talent? Het Jungiaans Persoonlijkheidsprofiel is het startpunt van dit traject. Wat inzichtelijk maakt welke werkzaamheden je van nature af gaan, welke belemmeringen er zijn en wat je nog kunt ontwikkelen.

Inhoud:

 • Online Jungiaans Persoonlijkheidsprofiel

 • 3 sessies a 1,5 uur

 • Jungiaanse opdrachten

€ 987,- (excl. btw)

NICKY KEIJZER SHOOT-40_edited.jpg
Branch in a Glass Jar_edited.jpg

Jungiaans Coachtraject 'Preventie'

Op het werk spelen er allerlei mechanismes onbewust mee. Projecties, verdedigingsmechanismes en overtuigingen worden vooral op de werkvloer geactiveerd. Wanneer je niet bevlogen kunt functioneren, zul je uiteindelijk op deze delen 'leeg' lopen. Preventief onderzoeken hoe deze mechanismes zich verhouden op het werk en in je functie, kunnen langdurig verzuim voorkomen.

Door middel van het Jungiaans Persoonlijkheidsprofiel kunnen we onderzoeken welk gedrag, handelingen en werkzaamheden je energie kosten. Hoe dit duurzaam getransformeerd kan worden naar bevlogenheid.

Inhoud:

 • Online Jungiaans Persoonlijkheidsprofiel

 • 7 sessies a 1,5 uur

 • Jungiaanse opdrachten

€ 2.037,- (excl. btw)

Op weg naar je Natuurlijke zelf

Jungiaans Persoonlijkheidsprofiel

Het Jungiaans Persoonlijkheidsprofiel (CADT en RAPP) is ontwikkeld door Harry Rump en gebaseerd op het Jungiaans gedachtengoed. Het Jungiaans Persoonlijkheidsprofiel geeft in beeld weer;

 

 • Vanuit welke drijfveer je werkt;

 • Hoe je in de wereld staat;

 • Hoe je zichtbaar bent in de buitenwereld;

 • Op welke wijze je reageert;

 • Wat jouw voorkeuren en antipathieën zijn;

 • Wat je beïnvloedt bij het maken van keuzes of het bepalen van strategieën;

 • Op welke wijze je je kunt ontwikkelen en wat jouw ontwikkelmogelijkheden zijn;

 • Wat jouw drijfveer is;

 • Waar je positief of negatief op reageert;

 • Waar je veiligheid zoekt in cognitie en structuren.

 

Kortom een volledig beeld van jouw als mens met al je sterke en zwakke kanten, de uitingsvormen en jouw interactie met de buitenwereld. Waarin zowel het bewuste en onbewuste in zicht wordt gebracht. Het geeft geen oordeel van goed of kwaad, beter of slechter, maar geeft aan hoe de onbewuste aansturing kan uitwerken.

 

Er is zowel een profiel gericht op therapie als op coaching. In coaching kan het toegepast worden als onderdeel van een leiderschapsprogramma, van een sollicitatieprocedure, teamtrainingen, persoonlijke ontwikkeling en preventie. De licenties worden uitgegeven door New Human Management. 

Lege pagina
Branch in a Glass Jar_edited.jpg

Moeder Worden

Er is ook een traject mogelijk via Moeder-Worden. Gericht op het transformerende proces van vrouw naar moeder. Kijk voor uitgebreide informatie hierover op de website van Moeder-Worden.

bottom of page